Poslední koncert De/Vision v Drážďanech v rámci turné Rockets & Swords

17.11.2012 23:03

Na poslední koncert letošního roku jsme dorazili jako vždy s více než 6 hodinovým předstihem pro možnost promluvit se členy kapely a ostatními fans ještě před samotným koncertem. Přivítal nás věčně veselý Thomas, který postával před halou a diskutoval mezi tím s otatními fanoušky. Na koncert se těšil (jak jinak) a nadával způsobem soběvlastním na opravdu velkou zimu (byl skutečně mráz na polovinu Listopadu a slovy klasika nejlépe vystiženo = "kosa jak prase"). Thomas to patřičně nazval po svém - FU.. ....  ..... nééé to sem vážně napsat není možno, ale bylo to daleko trefnější :). Pochlubil se mezi jinými chystanými Limited Edition Kamikaze i Popgefahr, které vycházejí Prosinec 2012/Leden 2013 a obzvláště byl příjemně překvapen oblíbenosti písničky KAMIKAZE na koncertech.

Letošní poslední koncert v rámci DEVISION tour ROCKETS and SWORDS 2012 v německém Dresden začal s tradičním více než hodinovým zpožděním. Po "vydržení" dvou velmi nezáživných předkapel, začal konečně velmi očekávaný skoro 2 hodinový koncert. Pro De/Vision jsou Drážďany srdeční záležitostí, takže se dala očekávat BIG SHOW, a to se také stalo. Bohužel skrze zdravotní problémy (nachlazení) Steffena, se závěr koncertu (poslední  skladby) odvíjely skoro již jen za zpěvu plného kotle fans před pódiem. Což však zase na oplátku přidalo na vynikající atmosféře a Steffenovi vykouzlilo nejeden úsměv na tváři. Steffen se několikrát omluvil za "vypadávání" hlasivek v závěru koncertu (no co no, daleko lepší než kdyby se koncert zrušil úplně jako minulý týden) a jako satisfakci skupina přidala 3x přídavek, oproti dvěma tradičním jako v jiných městech. Závěr si také užil na špici pódia Thomas se svou Kamikaze "chodící" show :)  (nutno vidět pokud se vám toho stěstí nedopřálo, viz. níže)
 

 

a nechal tak odpočinout Steffena chvíli od zpěvu. Nově v rámci turné se zapojoval Steffen také hraním na klávesy v přední části pódia, což je příjemná změna, obzvláště při dlouhých live remixových verzích písniček a mezihrách. I v Drážďanech se "jelo" s živým bubeníkem, který byl tentokráte na náš vkus "osolen" až příliš a chvílemi tudíž bylo slyšet jen mlácení živých bubnů a některé příjemné i zásadní melodie v klidnějších tónech bohužel úplně zanikaly! Zřejmě to bylo pro lepší atmosféru, dynamiku a vypružení skvělých fanoušků (kterých bylo oproti například Vídni doslova našlapáno) nebo jen zvukař začal s pivkem a jedinečnými neměckými klobásami (také jsme jim neodolali jako vždy) o chvilku dříve :)

Po koncertě se na Fan stánku dala koupit tradiční řadová CD a CD singly a také opět celá kolekce nových triček pro letošní turné, včetně dívčích a pánských provedení. Nechyběla samozřejmě De/Vision čepice nebo mikina s logem a kapucí za takřka 40 EUR.

Opět to stálo za to (ostatně jako každý koncert) a znova to mělo pro nás neopakovatelné kouzlo a jedinečný emotivní zážitek. Přikládáme pár našich fotografií z koncertu, oficiální vstupenky a neopomenutelných dominant Drážďan.

Váš Fan Club DeVison Czech republic